Fűszeres kukorica krémleves

2023.08.15

Szupergyors krémleves recept, amit elkészíthetünk konzervből, fagyasztott vagy akár friss főtt kukoricából is.

Hozzávalók:

  • 2 db csemege kukorica konzerv
  • 250 ml növényi tejszín vagy főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 tk fahéj
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • só, bors
  • ízlés szerint chili

Elkészítés:

A kukoricát szűrőbe öntjük és lecsepegtetjük.

A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk.

Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Amikor elkezd pirulni, akkor beleöntjük a kukoricát és felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje.

Fedő alatt kb. 10 perc alatt összefőzzük. Sózzuk, borsozzuk.

Beleöntjük a főzőkrémet, megszórjuk ízlés szerint a fűszerekkel és egy botmixer vagy turmix segítségével krémesre dolgozzuk.

Tálalásnál megszórhatjuk ropogósra sült csicseriborsóval, és meglocsolhatjuk egy kis tökmagolajjal. De jól állnak neki a pirított magvak is feltétként.