Fűszeres kukorica krémleves
Szupergyors krémleves recept, amit elkészíthetünk konzervből, fagyasztott vagy akár friss főtt kukoricából is.
Hozzávalók:
- 2 db csemege kukorica konzerv
- 250 ml növényi tejszín vagy főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 tk fahéj
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- só, bors
- ízlés szerint chili
Elkészítés:
A kukoricát szűrőbe öntjük és lecsepegtetjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk.
Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Amikor elkezd pirulni, akkor beleöntjük a kukoricát és felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje.
Fedő alatt kb. 10 perc alatt összefőzzük. Sózzuk, borsozzuk.
Beleöntjük a főzőkrémet, megszórjuk ízlés szerint a fűszerekkel és egy botmixer vagy turmix segítségével krémesre dolgozzuk.
Tálalásnál megszórhatjuk ropogósra sült csicseriborsóval, és meglocsolhatjuk egy kis tökmagolajjal. De jól állnak neki a pirított magvak is feltétként.