Brokkoli- csicseriborsó fasírt
Hozzávalók:
- 1 kis fej brokkoli
- 1 db csicseriborsó konzerv
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 g zabpehely
- 2 tojás
- só, bors
- 3-4 ek olaj
A csicseriborsó konzervet szűrőbe öntjük, átmossuk és hagyjuk lecsöpögni.
A brokkolit rózsáira szedjük és egy késes aprítóba tesszük és morzsásra turmixoljuk.
A csicseriborsót és keverőtálba tesszük és villával vagy krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a brokkolit, tojást, összezúzott fokhagymát és apróra szeletelt hagymát is. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőt felhevítünk az olajjal és evőkanálnyi mennyiségeket adagolunk a csicseriborsós masszából. Kissé ellapogatjuk és lassú tűzön mindkét oldalát pirosra sütjük.
Egy kis snidlinges tejfölös mártogatóssal szuper könnyű vacsora lehet.