Brokkoli- csicseriborsó fasírt

2024.06.14

Hozzávalók:

  • 1 kis fej brokkoli
  • 1 db csicseriborsó konzerv
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 g zabpehely
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 3-4 ek olaj

A csicseriborsó konzervet szűrőbe öntjük, átmossuk és hagyjuk lecsöpögni. 

A brokkolit rózsáira szedjük és egy késes aprítóba tesszük és morzsásra turmixoljuk.

A csicseriborsót és keverőtálba tesszük és villával vagy krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a brokkolit, tojást, összezúzott fokhagymát és apróra szeletelt hagymát is. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük.

Egy serpenyőt felhevítünk az olajjal és evőkanálnyi mennyiségeket adagolunk a csicseriborsós masszából. Kissé ellapogatjuk és lassú tűzön mindkét oldalát pirosra sütjük. 

Egy kis snidlinges tejfölös mártogatóssal szuper könnyű vacsora lehet.