Cukormentes fahéjas csiga

2023.10.07

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 50 g fehér búzaliszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 40 g xilit vagy eritrit
  • 125 ml langyos víz
  • 3 ek olaj

Töltelék hozzávalói:

  • 30 g vaj vagy margarin
  • 40 g eritrit vagy xilit
  • 2 tk fahéj
  • 1 ek víz

A liszteket összekeverjük a szárított élesztővel és az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk az olajat és vizet. Addig gyúrjuk, míg ruganyos, sima felületű tésztát kapunk. Letakarjuk és meleg helyen egy órán át kelesztjük.

A vajat vagy margarint megolvasztjuk, elkeverjük benne az édesítőszert, fahéjat és vizet.

A tésztát a kelesztés után lisztezett deszkára borítjuk, és 0,5 cm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük egyenletesen a töltelékünkkel és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.

12 egyenlő nagyságú csigára vágjuk, kissé ellapogatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.