Cukormentes fahéjas csiga
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 50 g fehér búzaliszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 40 g xilit vagy eritrit
- 125 ml langyos víz
- 3 ek olaj
Töltelék hozzávalói:
- 30 g vaj vagy margarin
- 40 g eritrit vagy xilit
- 2 tk fahéj
- 1 ek víz
A liszteket összekeverjük a szárított élesztővel és az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk az olajat és vizet. Addig gyúrjuk, míg ruganyos, sima felületű tésztát kapunk. Letakarjuk és meleg helyen egy órán át kelesztjük.
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, elkeverjük benne az édesítőszert, fahéjat és vizet.
A tésztát a kelesztés után lisztezett deszkára borítjuk, és 0,5 cm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük egyenletesen a töltelékünkkel és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
12 egyenlő nagyságú csigára vágjuk, kissé ellapogatjuk és
sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20
percig sütjük.