Cukormentes mákos meggyes kevert sütemény

2024.06.14

Mákrajongók imádni fogják ezt a receptet! Gyorsan elkészül, ráadásul cukormentes is. 

Hozzávalók:

  •  70 dkg meggy
  • 15 dkg mák
  •  8 dkg törökmogyoró vagy földimogyoró
  • 12 dkg vaj vagy margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 14 dkg eritrit vagy xilit
  • 18 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 5 db tojás
  • 1 db citrom
  • 2 dl tej vagy növényi tej


Elkészítés: 

A meggyet kimagozzuk és alaposan lecsepegtetjük. 

A mogyorót, valamint a mákot megdaráljuk, összekeverjük. 

A vajat habosra keverjük az eritrittel és belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk fél citrom levét és a mogyorós mákos keveréket majd a tojásokat is. 

Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejet is. A jól elkevert masszàt sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a meggyet. 

Előmelegített sütőben 20 percig 200 C°-on , majd további 20 perc alatt 180 C °-on készre sütjük.