Márványos meggyes kevert

2023.08.15

A márványos kevert süti nem csak mutatós, hanem elképesztő finom is. Készíthetjük természetesen más piros bogyós gyümölccsel is, például áfonyával vagy málnával.

Hozzávalók: 

  • 4 db tojás
  •  4 ek eritrit vagy cukor 
  •  4 ek liszt (lehet teljes kiőrlésű)
  • fél csomag sütőpor
  • vanília por
  • 2 tk kakaópor
  • 150 g magozott meggy vagy meggybefőtt lecsöpögtetve 

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük az eritritet, a tojások sárgáját, a vaníliát és a sütőport is. Ezután óvatosan, kanalanként adagoljuk a lisztet és csomómentesre keverjük. A kapott tészta, körülbelül egyharmadát egy másik tálba tesszük és hozzákeverjük a kakaóport. A másik kétharmadot egy zsíradékkal kikent hőálló tálba öntjük és egy evőkanál segítségével rákanalazzuk a kakaós tésztàt is. Egy fogpiszkàlóval szép mintázatot húzunk bele. Rászórjuk a meggyet,majd 175 fokon 35 perc alatt megsütjük.