Habos meggyes pite cukormentesen
Omlós meggyes pite most kicsit másképp, habbal a tetején.
Hozzávalók:
- 200 g fehér búzaliszt
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 200 g vaj/margarin
- 100 g xilit vagy eritrit
- 2 tk sütőpor
- egy csipet só
- 1 db tojás
- Tetejére: 400 g meggy
- 200 g xilit vagy eritrit
- 3 db tojásfehérje
- 1 evőkanál búzadara.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és frissentartó fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett felületen két egyenlő részre osztjuk, kör alakúra nyújtjuk mind a kettőt. Az egyiket a piteformába helyezzük. Villával pár helyen megszurkáljuk, majd megszórjuk a búzadarával. Ráhalmozzuk a megtisztított, kimagozott meggyet, és erre borítjuk rá a másik kinyújtott tésztalapot is. Megszurkáljuk pár helyen villával a tetejét és 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben a tojásfehérjét felverjük, és néhány részletben hozzáadjuk az édesítőszert is. A megsült tésztára rákenjük a tojásfehérjehabot és 150 fokon további 15 percig sütjük, hogy a hab egy picit rászáradjon.