Pirított sertésszűz édesburgonya pürével és chipsszel

2023.08.22

Egy villantós, ám mégis egyszerűen elkészíthető fogás, ami akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét!  

Hozzávalók 2 főre: 

  •  400 g édesburgonya 
  •  500 g sertésszűz 
  •  500 ml alaplé vagy víz  
  •  só, bors 
  • étolaj 

 Az édesburgonyát megpucoljuk, 3/4 részét felkockázzuk. Egy serpenyőben olajon lepirítjuk, majd felöntjük az alaplével vagy vízzel és puhára főzzük. Miután megfőtt, pürésítjük, ízlés szerint sóval ízesítjük. A maradék édesburgonyát vékonyan felszeleteljük és bő olajban chipset sütünk belőle. A sertés szüzet kívánt méretűre daraboljuk, sóval, borssal ízesítjük, majd serpenyőben, pár evőkanál olajon készre sütjük.