Quinoa saláta pirított tofuval

2024.07.10

Hozzávalók:

  • 80 g quinoa
  • 1 doboz tofu
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 8 db koktélparadicsom
  • negyed kígyóuborka
  • 1 marék salátakeverék
  • só, bors
  • 2 ek olaj

A quinoát szűrőben alaposan átmossuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és hagyjuk langyosra hűlni.

A tofut felkockázzuk, serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk rajta.

A csicseriborsót átmossuk és  szűrőbe téve lecsöpögtetjük.

A quinoát összekeverjük a csicseriborsóval, a pirított tofuval, a felaprított paradicsommal, uborkával és salátával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.