Sonkás lencseleves

2023.08.22


Hozzávalók 2 főre:

  •  150 g füstölt, főtt sonka 
  •  2 db sárgarépa 
  • 2 db fehérrépa 
  •  2 fej vöröshagyma 
  • 2 szál angolzeller 
  •  1 gerezd fokhagyma 
  • 1 csokor petrezselyem 
  • 200 g lencse (konzerv) 
  • 1000 ml  alaplé vagy víz  
  • só, bors, mustár 
  • olaj 

A vöröshagymát megtisztítjuk. A sonkát és hagymát felkockázzuk és 2 evőkanál olajon lepirítjuk, majd a szétnyomott fokhagymát is hozzáadjuk. A zöldségeket meghámozzuk, fölkarikázzuk majd azt is hozzáadjuk. Ha konzerv lencsét használunk, akkor egy szűrőbe téve lecsöpögtetjük, majd a fazékba öntjük. Felöntjük alaplével, sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt puhára főzzük. A végén mustárral savanykásra ízesítjük.